Neymar

Aanklacht tegen topvoetballer Neymar vanwege homofobie

De Braziliaanse voetballer Neymar wordt door een LBGTQ-activist uit zijn vaderland aangeklaagd vanwege homofobe uitspraken die hij zou hebben gedaan. Het parket in Sao Paulo moet nu uitzoeken of de voetballer zich daadwerkelijk discriminerend heeft uitgelaten. Via sociale media lekte een audiofragment uit waarin Neymar heftige bewoordingen zou hebben gebruikt.

De voetballer noemde Tiago Ramos, de 22-jarige vriend van zijn 52-jarige moeder Nadine Gonçalves, onder meer ‘een kleine flikker’ en ‘een klootzak’. Een aanwezige vriend van Neymar bij het betreffende gesprek voegde toe ‘dat Ramos het verdiende een bezemsteel in zijn achterwerk te krijgen’.

Leeftijdsverschil

De activist die de aanklacht heeft ingediend, Agripino Magalhaes, is zelf niet direct betrokken bij de zaak. Wel liet hij eerder via Instagram weten Neymar aan te klagen vanwege de haatdragende taal die hij uitsloeg. Moeder Nadine en haar vriend Tiago maakten hun relatie in april openbaar en stuitten vanwege hun grote leeftijdsverschil meteen op veel weerstand. Ook wist de pers snel te achterhalen dat Tiago biseksueel is. Woordvoerders van Neymar hebben nog niet gereageerd op het voorval.

LEES OOK:

WESLEY SNEIJDER VERKLAPT RELATIESTATUS

FRED VAN LEER: ‘EEN RELATIE? IK MOET ER NIET AAN DENKEN’

ZIEN: PAUL DE LEEUW KOCHT MILJOENENPAND VOOR TWEE ZOONS

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen