Aanklacht tegen Chris Brown vervalt

De aanklacht tegen Chris Brown voor het doorrijden na een ongeluk is komen te vervallen. De rapper en de aanklager kwamen donderdag tot een overeenkomst en Brown wordt niet vervolgd, zo meldt CNN.

hris Brown reed in mei in op de Mercedes van Olga Gure-Kovalenko. Na een kort gesprek besloot Brown door te rijden zonder de verzekeringspapieren in te vullen. Ook had hij geen geldige autopapieren en rijbewijs bij zich. De vrouw deed vervolgens aangifte.

Tijdens de rechtszaak kwamen de beide partijen tot een akkoord. "Ze wilde niet met de zaak doorgaan. Ze begreep in eerste instantie niet dat dit een strafrechtelijke zaak kon worden vanwege de proeftijd van Chris. Daarom wilde ze de vervolging uiteindelijk niet voortzetten", aldus de advocaat van de artiest. Daarbij benadrukte hij dat de vrouw geen geld heeft gekregen.

Chris' advocaat vindt het vervelend dat Brown steeds weer een rechtszaak moet doormaken. "Soms krijg ik de indruk dat hij wordt vervolgd voor wie hij is in plaats van voor wat hij heeft gedaan en dat is erg jammer." De rapper hoort vrijdag of hij binnenkort voor de rechter moet verschijnen voor het schenden van zijn proeftijd.