Erica Meiland

Aangevallen Erica Meiland zet kritiek om in plannen: ‘Dit geeft weer nieuwe kansen’

De Meilandjes zitten in het buitenland voor de opnames van de Chateau Meiland Kerstspecial, maar veel rust is de familie daar niet gegund. Het ene merk na het andere stopt de samenwerking met de realitysterren vanwege uitspraken van Erica over de islam, die zijn opgetekend in haar boek Erica.

Zoveel tegenwind heeft de familie Meiland nog nooit gehad. Erica, Martien en de rest zijn verbijsterd door de lawine aan negativiteit die over hen heenkwam, en dat pas weken nadat het boek verscheen. Pas toen de statements van Erica op social media een eigen leven gingen leiden en instagrammers de merken waarmee de Meilandjes deals hadden bestookten met de oproep om de familie te ’cancelen’, kwamen de bedrijven in actie en kozen ze eieren voor hun geld. ‘Ik vind dit een verkeerd signaal naar de samenleving’, vertelt ze aan Weekend. ’Er is geen vrijheid van meningsuiting meer.’ Ze is vooral verbijsterd dat grote merken de handen van hen aftrokken vanwege boze instagrammers. ’Klopt’, beaamt ze.

Kaartenbedrijf Hallmark liep voorop met de cancelactie door de samen­werking publiekelijk te verbreken en de kaarten met uitspraken van Martien direct uit de webshop te halen. ’Misschien gaan we nu wel zelf de Meiland-kaarten uitbrengen’, zegt Erica.

Lees het hele verhaal deze week in Weekend.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen