50 Cent raakt 5 miljoen kwijt

50 Cent moet 5 miljoen dollar (ruim 4,4 miljoen euro) schadevergoeding betalen aan een moeder uit Florida omdat hij een seksvideo van haar online heeft gezet. De vrouw, Lastonia Leviston, brak vrijdag tijdens de civiele rechtszaak in tranen uit.

Leviston zegt zich door toedoen Curtis Jackson, zoals hij eigenlijk heet, vernederd te voelen. "Het is net alsof iemand mijn hart met een mes uit mijn lichaam heeft gerukt", aldus Leviston tijdens de zitting. De Get Rich Or Die Tryin'-ster zou de video, die in 2009 viral ging, van de vrouw online hebben gezet om zijn concurrent rapper Rick Ross, die een dochter met Leviston heeft, belachelijk te maken. In de video is Leviston te zien met een ex en levert Jackson commentaar op de expliciete beelden. Hij sloot de video af met de opmerking: "Nu ben je een pornoster." Volgens Jackson kreeg hij de video van de ex in kwestie, die hem er destijds van verzekerde dat Leviston er geen probleem mee had als het openbaar zou worden gemaakt.

De rapper, die deze week zijn veertigste verjaardag vierde, kwam zelf niet opdagen voor de zitting. Hij moet Leviston 2,5 miljoen dollar betalen voor het schenden van haar burgerrechten en 2,5 miljoen dollar voor de emotionele schade die hij heeft veroorzaakt.

Mogelijk kan dat bedrag volgende week nog verder oplopen, als de jury zich buigt over een eventuele aanvullende boete. Jackson, die naast hiphopartiest ondernemer, platenbaas en acteur is, heeft een geschat vermogen van tussen de 150 en 500 miljoen dollar.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen