×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

5 jaar geleden: Amy Winehouse overleden

23.07.2016 -

De muziekwereld was in shock toen zangeres Amy Winehouse vijf jaar geleden dood werd gevonden. Ze overleed aan een alcoholvergiftiging. Haar succesvolle carrière kwam hiermee abrupt aan een einde. Nu hebben we alleen nog de muziek die ze had gemaakt, luister die nog een keer hier.


Rehab

Het was januari 2007 toen dit nummer uitkwam. Amy zong over dat haar management haar wilde laten opnemen in een afkickkliniek voor haar alcoholverslaving. De zangeres weigerde. Het lied werd genomineerd voor een Grammy Award.

You Know I'm No Good

Het was net geen nummer 1-hit in Nederland, maar haalde toch de tweede plek. You Know I'm No Good – je weet dat ik verkeerd ben. Een regelrechte hit na het succes van Rehab. 

Valerie

Weer een samenwerking met Mark Ronson. Net als Rehab produceerde hij ook dit nummer. Valerie werd een ongelooflijke hit en kwam in ons land op 1 terecht. Het was de meest succesvolle single van Amy. 

Back To Black

De single met dezelfde titel als haar tweede album. Amy bracht het nummer in 2011 uit. Sinds dat jaar heeft het ook altijd in de Top 2000 gestaan.