Zoon Andrea Bocelli durfde pas op 15e te zingen voor vader: ‘Hij was heel verbaasd’ 

De appel valt niet ver van de boom in de familie Bocelli. Behalve Andrea blijkt ook zijn zoon Matteo gezegend met een gouden keeltje. Maar daar kwam Andrea pas achter toen Matteo vijftien jaar oud was. “Misschien was ik ook wel te verlegen om voor hém te zingen”, zegt de 24-jarige ‘zoon van’ tegen De Telegraaf. 

Tot zijn vijftiende zong Matteo nauwelijks en áls hij zong, dan alleen als vaderlief niet in de buurt was. Maar zijn moeder was er wel en hoorde dat hun zoon toch echt talent heeft. “Op een zeker moment vroeg mijn moeder hem: ‘Heb je je weleens goed naar je zoon geluisterd?’ ‘Naar Matteo?’, vroeg hij toen ongelovig. ‘Nee, niet echt.’ Vervolgens zong ik voor hem wat romanzas en was hij heel verbaasd.” 

Magisch

Inmiddels zingen vader en zoon regelmatig samen en betreden ze deze week ook samen het podium in de Ziggo Dome. Later dit jaar komt Matteo’s solo-album uit. Hij neemt alle “tips en trucs” van zijn vader ter harte. “En hij helpt me natuurlijk door me mee te nemen naar zijn concerten en me daarmee ervaring te laten opdoen. Optreden voor veertienduizend mensen, zoals hier in Amsterdam, dat is natuurlijk geweldig. Het is iets magisch… twee solonummers en een duet met hem.” 

Maar verschil moet er wezen, weet Matteo. “Hij komt deze Dome binnen en repeteert een keer. Ik vraag of het nog een keer mag en nog een keer: víer keer!”