Roxeanne Hazes

Roxeanne Hazes en Rowwen Hèze maken samen titelsong voor film

Roxeanne Hazes heeft samen met de Limburgse band Rowwen Hèze de titelsong opgenomen voor de film Kwestie van Geduld. Het gelijknamige lied is dinsdag uitgekomen.

Het nummer is geïnspireerd op het lied Limburg van Rowwen Hèze, dat destijds is geschreven door frontman Jack Poels. Het thema van het lied Limburg, trots zijn op waar je vandaan komt, sluit aan bij de film. Die gaat namelijk over chef-kok Monica, die moet kiezen tussen Limburg, waar ze is opgegroeid, en het leven dat ze heeft opgebouwd in Amsterdam.

“Nadat ik al eens op hun eigen festival mocht spelen, vond ik het een grote eer dat Rowwen Hèze mij vroeg voor dit bijzondere duet”, zegt Hazes. “Het resultaat is nog mooier en warmer geworden dan ik had durven denken.”

Hele grote glimlach

Ook Poels is enthousiast over het lied en de samenwerking. “De muziek en de mens, de stad en de provincie vonden elkaar toen Kwestie van Geduld voor het eerst door de speakers klonk. Er hangt hier een hele grote glimlach in de studioruimte, klonk het vanachter het glas nadat de eerste woorden waren gezongen.”

De film Kwestie van Geduld, met onder anderen Barbara Sloesen, Genelva Krind, Frans Dam en Manuel Broekman, draait vanaf 20 oktober in de bioscoop.