Rotterdam Laatste Concert Afscheid Bzn

BZN denkt vijftien jaar na afscheidsconcert serieus na over reünieconcerten

BZN denkt vijftien jaar na zijn afscheidsconcert serieus na over een reünie. Dat heeft bassist Jan Tuijp donderdag gezegd op NPO Radio 1. De Volendamse formatie nam op 16 juni 2007 afscheid met een optreden in Ahoy. Huilende fans zagen hoe hun idolen na het slotnummer voor de laatste keer het podium verlieten.

“We hebben recent wat zakelijke dingetjes afgewikkeld”, aldus de 73-jarige Tuijp. “We hebben afgesproken om daarna, volgende week, bij elkaar te gaan zitten en te kijken wat we nog willen.” De leden van BZN hebben serieus oren naar een reünieconcert of zelfs een tour. “Maar de situatie is zo onzeker geweest met corona. We zouden veel tijd en geld moeten investeren in een reünie.”

De muzikanten hebben na het afscheid in 2007 altijd contact gehouden en maken allemaal nog steeds muziek. “Jan Keizer is nog met muziek bezig, Carola treedt nog steeds op”, vertelt Tuijp. “Ik zit in een ouwelullenbandje dat Shadowsmuziek maakt. Puur voor de fun, we treden niet op.”

‘Elke dag stonden mensen te huilen’

Tuijp noemt de afscheidstournee met terugwerkende kracht “verschrikkelijk. Elke dag stonden er mensen te huilen, bij elk optreden. We werden er depressief van.” Tijdens het laatste concert in Ahoy probeerde de bassist heel bewust alle momenten in zijn hoofd op te slaan: “Ik zei: Jan, dit is een bijzondere dag, want dit zie je hierna nooit meer.”

BZN begon in 1966 met optreden. De groep scoorde meer dan vijftig hits en kreeg in totaal tachtig Gouden Platen.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen