Sander Schimmelpenninck

Onzekere toekomst Sander Schimmelpenninck: ‘Relatie op afstand is moeilijk’

Sander Schimmelpenninck is nog altijd dolgelukkig met zijn Zweedse vriendin Lotta, die hij eind 2015 ontmoette. Toch is hun lange-afstandsrelatie is zeker niet altijd makkelijk.

Sander Schimmelpenninck en Lotta zien elkaar door hun drukke levens en de grote afstand tussen hun woonplaatsen zo’n tien dagen per maand en dat vinden zij genoeg. Gemakkelijk vindt de Op1-presentator het niet om een relatie op afstand goed te houden. ‘Het is altijd lastig. Ik denk dat veel mensen niet zouden doen wat Lotta en ik doen omdat het gewoon moeilijk is, sociaal én logistiek. Er zijn heel veel redenen om af te haken, maar ik vind de moeilijke weg toch de meest interessante’, vertelt hij.

Moeizaam

Sander en Lotta hebben het ook regelmatig over de toekomst. ‘Stel nou we krijgen kinderen, dan is het bijvoorbeeld voor haar geen uitgemaakte zaak dat ze Schimmelpenninck gaan heten’, aldus de presentator. Sander heeft ook op andere vlakken geen makkelijke aan zijn Zweedse geliefde, die oesterduiker is: ‘Lotta is erg gebrand op gelijkheid in een relatie, dus ik moet niet denken dat ik iets meer kan bepalen. Ze heeft er ook grote moeite mee als ik een keer wat betaal. Dat doe ik wel, omdat ik gewoon meer verdien. Nou zijn Zweden ook wel weer socialistisch, dus ’t mag dan uiteindelijk wel, maar in de basis vindt ze het heel moeizaam als we niet gelijk zijn.’

Emigreren

De presentator hoeft ook niet te verwachten dat Lotta voor hem zal gaan emigreren. ‘Je merkt vaak de vanzelfsprekendheid waarmee mensen in Nederland verwachten dat zij als vrouw naar mij toe komt. Dat ze naar Nederland zou gaan verhuizen omdat ik toch de carrière heb en de BN’er ben en weet ik veel wat… Zij is oprecht verbaasd als ik die mensen moet uitleggen: ’Ja, maar eigenlijk ligt de bal meer bij mij om naar haar te gaan’. Dat vindt zij volkomen logisch. Het is misschien niet zozeer het feminisme, maar ’t individualisme. Zij wil gewoon haar eigen ding’, aldus Sander in de eenmalige programmaspecial Zweden Doen Het Anders.

LEES OOK:

DÍT IS DE NIEUWE LIEFDE VAN BOERIN ANNEMIEK

ANDRÉ KUIPERS OVER KEERZIJDE ROEM: ‘ER ZITTEN GEKKIES TUSSEN MIJN FANS’

‘VROUW MANUEL VENDERBOS MAANDEN THUIS WEG’

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen