Screenshot 2022 03 25 14.04.04

MAFS’ Arjan wordt dagelijks bedreigd: ‘Ik ben door het programma anders neergezet dan ik ben’

Arjan krijgt sinds zijn deelname aan het razend populaire RTL4-programma Married at First Sight dagelijks bedreigingen, zowel online als telefonisch. “Ze bellen me op en schelden me uit”, vertelt de bloemist aan het AD.

Hij stapte met de bedreigingen naar de politie, maar die kon niets met de meldingen omdat ze anoniem zijn en adviseerde hem een dossier bij te houden.

Arjan (50) trouwde in het RTL-programma met bankmedewerker Maurice (46), maar de vonk sloeg aan de kant van de bloemist bepaald niet over. Zo kwam hij uiteindelijk niet opdagen voor hun honeymoon in Portugal. De kritiek op het handelen van Arjan was niet van de lucht, met dus bedreigingen aan toe, maar volgens hem is hij door de makers van het programma verkeerd neergezet. “Ik ben anders neergezet dan de enthousiaste, startende ondernemer die ik ben. En bovendien, nu lijkt het alsof Maurice en ik elkaar helemaal niet mogen, maar we hebben goed contact met elkaar.” Hij is dan ook “pislink”, zegt hij tegen de krant.

Op eerste hulp door paniekaanvallen

De bloemist stelt dat hij hoogsensitief is en dan ook meteen voelt of hij een klik heeft met iemand. “Mijn exen ontmoette ik bij wijze van spreken op zondag en op dinsdag woonden we samen. Ik had die klik niet met Maurice.” Hij moest dingen doen die niet in zijn natuur liggen en ging daarbij over zijn eigen grenzen heen “voor het programma en om het Maurice naar de zin te maken”. Daardoor kreeg hij paniekaanvallen en belandde hij zelfs op de eerste hulp. Ondertussen probeerden de maker en MAFS-presentator Carlo Boszhard Arjan over te halen toch op huwelijksreis te gaan, maar zijn arts raadde hem af te vliegen wegens zijn toestand en de zware kalmeringsmiddelen die hij voorgeschreven kreeg. Ondertussen wist zijn ‘echtgenoot’ van niets.

Arjan kreeg het advies om Maurice een brief te schrijven, maar hij vond het “onmenselijk om hem zo af te schepen” dus nam hij ook een video op waarin hij uitlegt waarom hij niet naar Portugal komt. Maar die kreeg Maurice nooit te zien, stelt Arjen. “Ze lieten hem in het ongewis tot ze die brief overhandigden.”

‘Sta open voor een leuke man’

Inmiddels is de lucht geklaard en is het tussen Maurice en Arjen koek en ei. “Maurice is een ontzettend lieve man, die er voor me is”, aldus de ex-MAFS kandidaat. Maurice krijgt in het programma een nieuwe kans op het vinden van de ware. “Ik hoop dat Maurice heel gelukkig wordt. En ik sta nog steeds open voor een leuke man in mijn leven. Dat is zo welkom.”

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen