Katja Schuurman

Katja Schuurman heeft nog vertrouwen in de liefde ‘maar moet er nu niet aan denken’

Na de scheiding van chefkok Freek van Noortwijk krabbelt Katja Schuurman (47) langzaam weer overeind. In de liefde gelooft ze nog altijd, maar ze moet er “nu even niet aan denken”, zegt de actrice in het AD-magazine Mezza.

Anders dan na haar vorige scheiding van acteur Thijs Römer is ze deze keer niet van plan om zich opnieuw onder te dompelen in het vrijgezellenleven. “Ik zal in de zomer vast een flirt hebben, of dat er eens iemand een nachtje blijft, maar die mag dan ook weer snel weg”, aldus Katja.

Het liep in 2021 na een relatie van 6 jaar mis tussen Freek en Katja, die in 2020 samen dochter Coco kregen. Volgens Katja stonden zij en de 14 jaar jongere kok té anders in het leven. “In het begin zag ik dat niet zo”, legt ze uit. “Ik dacht: hij is jonger, misschien verandert hij nog. Denken dat je iemand kunt veranderen, is een misverstand. De laatste jaren was er veel strijd, gedoe, spanning. Het is ook wel weer prettig dát niet meer te hebben.”

Tijd heelt alle wonden

Na het op de klippen lopen van de relatie is het “onthechten”, zoals ze het noemt, haar desondanks niet in de koude kleren gaan zitten. “Soms is het nog zoeken. Onze levens waren zo met elkaar verstrengeld.” Dat Freek zich na de breuk “redelijk snel” weer op het liefdespad begaf, vond ze “pijnlijk en ingewikkeld”, zegt ze. “Het haalde ook de aandacht en energie weg om het samen op zo’n goed mogelijk manier te doen voor Coco. Maar dat gaat wel gebeuren, hoor. Freek is een supergoede vader. Als ik de foto’s zie die hij stuurt als ze bij hem is, zie ik dat ze gelukkig is. De tijd zal de scherpe randjes eraf halen.”

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen