Edvard Niessing

ZIEN: zo zag Edvard Niessing er als klein jochie uit

Nu zijn ze wereldberoemd, maar herken jij de sterren ook op de foto’s uit hun kindertijd? Deze week de jeugdfoto's van Edvard Niessing!

Edvard Niessing werd als Edvard Guillaume Frédéric Niessing geboren op 14 juli 1948 in Den Haag, maar groeide op in Wassenaar. Leren was niets voor hem, hij haalde met pijn en moeite in 1968 zijn mulodiploma. Edvard was veel meer geïnteresseerd in de radiowereld. Hij deed zelfs vaak alsof hij ziek was, zodat hij thuis ’radiootje’ kon spelen. De in 1980 overleden radiopresentator Jan Boots was zijn grote voorbeeld. Toen Edvard’s vader, die concertpianist was, hem een keer meenam naar de AVRO-studio ontmoette hij daar zijn idool, die hem een rondleiding gaf. Vanaf dat moment wist Edvard het zeker, hij wilde bij de radio. Op zijn veertiende meldde hij zich bij jeugdomroep Minjon. Daar vertelden ze hem echter dat hij tot zijn zestiende moest wachten. Het waren twee lange jaren, maar daarna mocht hij dan eindelijk aan de slag. Hij was op televisie onder meer te zien als omroeper, presentator en nieuwslezer.

Liever niet de deur uit? Lees de nieuwste editie van Weekend op je smartphone, tablet of computer en blijf op de hoogte van alle showbizznieuwtjes! 

Lees ook:

Weggestuurde Erik uit Boer Zoekt Vrouw krijgt spreekverbod
Sonja Bakker geeft tips: ‘Slank door de quarantainetijd’
Opnieuw flinke tegenslag voor Patricia Paay

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen