Captain Tom verbreekt meerdere wereldrecords

Hij werd vrijdag al de oudste Brit ooit met een nummer 1-hit. Nu heeft de 99-jarige oorlogsveteraan Tom Moore nog een wereldrecord gebroken. Niemand haalde namelijk met een dergelijke actie voor het goede doel meer geld op dan Captain Tom.

Vrijdagmiddag stond de teller op meer dan 28,6 miljoen pond, omgerekend zo’n 32,7 miljoen euro. Het oude record stond – omgerekend inclusief inflatie – op ruim 31,1 miljoen euro. Dat werd in 1980 opgehaald door de Canadese atleet Terry Fox.

De Britse oorlogsveteraan liet weten erg vereerd te zijn. ‘Mijn wandeling voor het goede doel heeft meer geld opgehaald dan ik ooit voor mogelijk had gehouden. Ik ben erg dankbaar voor degenen die geld hebben gedoneerd en de single hebben gedownload zodat we samen deze records konden breken en geld in konden zamelen voor het geweldige werk dat de NHS verricht in deze moeilijke tijden.’

Oudste persoon met nummer-1 hit

Moore liep met zijn looprek rondjes om zijn huis om geld in te zamelen voor de Britse gezondheidsdienst NHS. Ook nam hij samen met zanger Michael Ball een cover op van het nummer You’ll Never Walk Alone van Gerry & The Pacemakers. Met die plaat kwam hij vrijdag als oudste persoon ooit nieuw op nummer 1 binnen in de Britse hitlijsten, ook een unicum.

Het oude record was volgens het Guinness Book of World Records in handen van zanger Tom Jones, die in 2009 op 68-jarige leeftijd een nummer 1-hit had met Barry Islands In The Stream.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen