Dwayne Johnson

Sterren in actie voor coronavaccin

Grote namen als Shakira, David Beckham en Charlize Theron zetten zich zaterdag in om miljarden op te halen voor de ontwikkeling en wereldwijde verdeling van betaalbare vaccins, tests en behandelingen voor Covid-19. Zij doen allemaal mee aan de onlineconferentie The Global Goal: Unite For Our Future, een initiatief van de Europese Commissie en het burgerplatform Global Citizin.

Zaterdagmiddag start de conferentie die wordt geleid door internationale journalisten. Zij spreken onder meer met bondskanselier Angela Merkel, de Franse president Emmanuel Macron en filantroop Melinda Gates. Ook Charlize Theron, David Beckham, Hugh Jackman, Salma Hayek en Ken Jeong maken hun opwachting.

In de avond start een online-evenement met muziek en optredens. Daarbij treden onder anderen Coldplay, Miley Cyrus, Justin Bieber en Shakira op. Dwayne ‘The Rock’ Johnson praat de show aan elkaar. Het concert wordt op verschillende Amerikaanse tv-zenders uitgezonden en is ook via Twitter en YouTube te volgen.

De organisatoren roepen leiders van alle landen op samen te werken. De campagne is een vervolg op een fondsenwerving in mei die inmiddels bijna 10 miljard euro heeft opgeleverd. Het is niet bekend wanneer het resultaat van de conferentie wordt gepresenteerd.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen