Sonja Bakker

Sonja Bakker dolblij: Tóch chemokuur voor vader Theo

Sonja Bakker maakt zich sinds het voorjaar grote zorgen om haar vader. Theo Bakker kreeg destijds te horen dat hij darmkanker heeft, maar wilde zich daar niet voor laten behandelen. Hij heeft zich echter tóch laten ompraten, wat goed nieuws is!

Sonja Bakker is dolblij. Haar 75-jarige vader Theo, die aan darmkanker lijdt, heeft onlangs besloten tóch een chemokuur te ondergaan. Eerder zei Sonja’s vader, die zij haar beste vriend noemt: ‘Ik ben onder de scanner gegaan en daar zagen ze dat er uitzaaiingen in mijn buikvlies, lever én lymfeklieren zitten. De dokter zei: ‘Wij kunnen er niks meer aan doen, het is al zo uitgezaaid. Je kunt alleen nog voor chemotherapie kiezen’. Daar heb ik echter geen zin in, ik heb daar zoveel ellende van gezien bij vrienden. Zij zijn drie maanden doodziek geweest van de chemo’s. Dat zal Bakker nooit doen.’

Onlangs sloeg de kanker echter genadeloos toe, waardoor Theo van gedachten veranderde. Nu zegt hij: ‘Ik wilde het eerst echt niet en werkte het zelfs tegen, maar ik voelde me zieker en zieker worden. Mijn buik deed zó’n pijn, het was vreselijk raar aan het rommelen.’ Op een gegeven moment vertelde de dokter hem dat als hij nú niks deed, het misschien met zes weken al gebeurd zou zijn, maar dat als hij aan de chemopillen zou gaan, hij misschien nog een halfjaar of twee jaar kan leven. ‘Na een gesprek waarin mij het een en ander werd uitgelegd, dacht ik: dan gok ik het er maar op. Daar ben ik nu heel dankbaar voor, anders was ik er misschien al niet meer geweest’, aldus Theo.

Drie weken geleden is de vader van Sonja aan de pillen begonnen. ‘Je hoeft dan geen infuus, je kunt thuis die tabletten slikken. Ik ben er misschien twee keer een beetje ziek van geweest, maar gaandeweg gaat het steeds beter’, vertelt Theo. Binnenkort moet hij bloed prikken en dan kan de oncoloog zien of het aanslaat. Hij voelt zich momenteel in ieder geval weer iets beter. ‘Het eten smaakt me weer. Ik mag alleen geen borreltje meer. Ik zei eerder dat ik daarom ook ábsoluut geen chemo wilde, maar ik heb het er toch wel voor over. Ik ben gelijk afgekickt’, lacht Theo.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen