Rob de Nijs haalt afscheidsconcert ‘binnen paar weken’ in: ‘Zo zonde dit’

Rob de Nijs is er volgens zijn vrouw Henriëtte Koetschruiter op gebrand zijn verplaatste afscheidsconcert in de Ziggo Dome binnen enkele weken alsnog te laten plaatsvinden. De 79-jarige zanger maakte vrijdag bekend dat hij herstelt van een coronabesmetting en moet revalideren en daarom zijn allerlaatste show op 10 april uitstelt.

“Alsjeblieft mensen, geef hem die paar weken extra. Hij zal ze nodig hebben en jullie zullen er geen spijt van krijgen. Het wordt een afscheid van een levende legende”, zegt de echtgenote van De Nijs in De Telegraaf.

De zanger, die lijdt aan de ziekte van Parkinson, werd vorige week opgenomen in het ziekenhuis. “Alles was dramatisch slecht, hartslag, bloeddruk. Ik ben zo bang geweest. Het liefst was ik meteen achter hem aan die ziekenwagen ingesprongen, maar ik had ook een ziek zoontje dat ik niet alleen thuis kon laten”, vertelt Henriëtte.

‘Grootste angst kwam op de valreep uit’

Zijn bloedwaarden werden beter, maar hij had ook koorts. “En toen kwam er nog wat. Een coronatest wees uit dat hij hartstikke positief was. Onze grootste angst van de afgelopen twee jaar kwam op de valreep toch nog even uit. Alles hebben we eraan gedaan om te voorkomen dat Rob het virus kon oplopen. Hij is al die tijd nergens geweest.”

Toch bleef er de hoop dat De Nijs zijn afscheidsconcert gewoon kon doen, maar dat bleek toch te voorbarig. “Maar het gaat gebeuren, hoor. Rob is zo gemotiveerd om nog één keer een concert te geven en afscheid te nemen. Het is zo zonde dit.”

De zanger kondigde in 2019 aan dat hij het podium vaarwel zou zeggen en bracht in 2020 zijn laatste album ’t Is Mooi Geweest uit. Vorig jaar nam De Nijs al afscheid van zijn Belgische fans met een concert in Antwerpen.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen