Schermafbeelding 2022 01 10 Om 14.33.33

Qmusic-dj’s Domien Verschuuren en Marieke Elsinga hebben corona

Qmusic-dj’s Domien Verschuuren en Marieke Elsinga zijn positief getest op het coronavirus. Voor Verschuuren betekent dit dat hij maandagavond de Top 40 Awards niet kan presenteren. Collega Joost Swinkels neemt de presentatie van de muziekprijzenregen over, laat een woordvoerder van de radiozender weten. Elsinga maakt vanaf dinsdag radio vanuit huis.

Eigenlijk zou Mattie Valk de presentatie van de Top 40 Awards van Verschuuren overnemen, maar dat kan niet nu zijn ochtendshowcollega Elsinga corona heeft. Valk, die maandagochtend nog samen met haar in de radiostudio was, gaat preventief in quarantaine.

De uitreiking van de Top 40 Awards, wederom zonder publiek vanwege de coronamaatregelen, is maandagavond vanaf 19.00 uur te volgen via de website van Qmusic. Suzan & Freek en Snelle zijn dit jaar de grote kanshebbers.

De Top 40 Awards worden toegekend op basis van het puntensysteem van de gelijknamige hitlijst. Zo krijgt de nummer 1 iedere week 40 punten, de nummer 2 krijgt 39 punten, aflopend naar 1 punt voor de nummer 40. Op die manier wordt gekeken naar wat de succesvolste artiest en nummer van een bepaalde periode zijn. Ook is er een publieksprijs, die voor beste liveact, waarop luisteraars kunnen stemmen.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen