Buma Awards Uitreiking

Peter Koelewijn (82) steeds meer met het einde bezig: ‘Naarmate je ouder wordt, is de dood ook nabij’ 

Ondanks het feit dat Peter Koelewijn nog steeds regelmatig rockend op het podium staat, is het ongunstige lot dat sommigen van zijn muzikale leeftijdsgenoten beschoren is, hem bepaald niet in de koude kleren gaan zitten. Hij denkt daardoor steeds vaker aan de dood. 

“De laatste tijd zijn veel vrienden, collega’s van me ontvallen. Denk aan Jan Rot en Henny Vrienten. Het zijn muzikanten uit mijn generatie”, zegt Peter in De Telegraaf. Ook de gezondheid van Golden Earring’s George Kooijmans, die lijdt aan ALS, en Rob de Nijs die Parkinson heeft, houdt hem bezig. “Ik heb diep respect voor die mannen en daarom prijs ik mezelf iedere dag gelukkig dat ik nog gezond ben. Ziek worden overkomt je en naarmate je ouder wordt, is de dood ook nabij. Dan sta je er ook wel bij stil.” 

Mensenleven is broos

In 2013 kreeg hij van heel dichtbij mee hoe snel het volledig mis kan gaan. Zijn vrouw Mieke stierf plots aan een hersenbloeding. “Ik vond haar op de keukenvloer en binnen een week was ze overleden”, vertelt hij. “We waren 48 jaar getrouwd en na zo’n gebeurtenis realiseer je hoe broos een mensenleven is.” 

Gelukkig vond hij opnieuw de liefde, in de persoon van de zeventien jaar jongere Els. “Zij heeft me na de lastige periode weer veel levenslust gegeven. We vieren in september ons vijfjarig huwelijksjubileum.” 

Beeld: Reni van Maren

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen