Opmerkelijk: Dít deed Josje Huisman met haar placenta

Josje Huisman (33) is druk bezig met haar eigen boek over zwangerschap. In Goed Bevallen? deelt ze onder meer haar eigen ervaringen, waarvan er één nogal opmerkelijk is: het eten van haar placenta!

In het boek schrijft Josje over haar moederkoek. ‘Ik heb mijn placenta laten drogen, en ’m in poedervorm laten capsuleren. Ik snap dat dat voor veel mensen een ver-wegshow is, maar ik vond het toch de moeite’, vertelt ze aan het Belgische Dag Allemaal. In de kraamperiode nam de kersverse moeder iedere dag een capsule. ‘Ik voelde mij er goed bij. Voor veel vrouwen is het een hulp tijdens hun herstel na de bevalling en ik dacht: dat wil ik ook proberen. Baat ’t niet, dan schaadt ’t niet.’

Josje geeft in het boek ook tips aan moeders, bijvoorbeeld dat je ook smoothies kunt maken van je placenta. Het is volgens haar dan ook een inspiratieboek.

Lees ook:

Zoontje voor Josje Huisman

Josje Huisman lijkt op bijzondere foto sprekend op Estavana Polman