Rob Verlinden

Nieuwe ziektes teisteren Rob Verlinden

Tuinman Rob Verlinden verbaasde vorig jaar vriend en vijand door in zijn biografie openlijk te vertellen dat hij hiv en Parkinson heeft. Aan Weekend onthult de presentator dat hij er nu nog drie nare kwalen bij heeft.

Rob woont inmiddels in een zorgunit naast het nieuwe huis van zijn dochter, dat is herbouwd op de plek waar het afbrandde. De tv-tuinman wordt nu echter geteisterd door nieuwe gezondheidsperikelen: ‘Ik heb er hartproblemen bij’, vertelt hij. ‘Ik heb een verdikte hartspier en een vergrote hartkamer, hartritmestoornissen en weet ik allemaal wat. Ook heb ik longfibrose, daarbij vormen zich littekens in mijn longen. Dat heb ik overgehouden aan een longvlies- en longontsteking. Daardoor heb ik minder lucht en ben ik benauwd en kortademig.’ Longfibrose is volgens de website van het hierin gespecialiseerde Antonius Ziekenhuis een chronische ziekte die het leven ernstig kan bekorten. Er bestaat geen geneesmiddel voor. Op dit moment zijn er alleen medicijnen die het ziekteproces kunnen vertragen. Het verloop wordt echter altijd gekenmerkt door achteruitgang.

Blind aan één oog

Tot overmaat van ramp moet Rob ook nog het zicht in één oog missen. ‘Het scherpstellen werkt niet meer. Dat is heftig en raar als je er achter komt. Het komt door zuurstofgebrek in de uiterste bloedvaatjes, die zijn afgestorven. Dat herstelt niet meer.’ Het belemmert hem erg in het dagelijks leven. ‘Ik zie vlekken in dat oog. Gelukkig heeft het andere oog de functie deels overgenomen’, aldus Rob.

Het hele verhaal staat deze week in Weekend.

LEES OOK:

RACHEL HAZES IN RECHTSZAAL TEGENOVER HARTSVRIENDIN

VROUW MANUEL VENDERBOS MAANDEN THUIS WEG’

ANDRÉ HAZES: ‘DEZE MAN IS ALS EEN VADER VOOR MIJ’

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen