Manuela Kemp

Manuëla Kemp geeft update over gezondheid

Manuëla Kemp legt uit waarom ze sinds eind april niet meer te horen is in het NPO Radio 5-programma DE MAX!. Ze had “na veertig jaar werken even wat tijd en rust nodig”. Omroep Max kondigde donderdag aan dat het programma eind dit jaar stopt en dat Manuëla’s medepresentator Henkjan Smits de show tot die tijd alleen voor zijn rekening blijft nemen, omdat de 59-jarige zangeres en presentatrice niet terug zal keren.

Tijdens de uitzending van 22 april van dit jaar sprak Manuëla met een dubbele tong en halverwege de uitzending meldde Henkjan dat zijn mede-presentator ziek naar huis was gegaan. Sindsdien zit ze met gezondheidsklachten thuis. “Het is onduidelijk welke oorzaak ten grondslag lag aan het feit dat Manuela wat verward klonk”, aldus de woordvoerder na het incident.

“Ik ben een tijdje afwezig. Ik ben ziek geweest en had tijd voor mezelf nodig”, legde Manuëla donderdag tijdens de radioshow uit in een audioboodschap. “In overleg met Omroep Max heb ik besloten die tijd en rust voort te zetten en het komende half jaar niet meer terug te keren bij het programma.” En dat vindt ze maar wat spijtig, vervolgt ze. “Ik heb jullie gemist, lieve luisteraars. Maar ik had na veertig jaar werken even wat tijd nodig. Dank voor jullie medeleven en hartverwarmende, lieve berichtjes.” 

‘Blijf doorgaan zolang het me gegeven is’

Of Henkjan (60) na het einde van DE MAX! een ander programma krijgt, is volgens de woordvoerder nog niet bekend. Hij hoopt vurig van wel want dat het programma stopt, valt hem zwaar. “Ik heb het met zoveel plezier gedaan. En ik blijf doorgaan zolang het mij gegeven is.” Het programma is volgens de presentator en talentscout geofferd omdat de luistercijfers tegenvallen. Hij bedankte alle trouwe luisteraars die vijf jaar lang wel hebben geluisterd.