Maik de Boer

Maik de Boer viert het leven na ziektediagnose

Maik de Boer beseft maar al te goed hoeveel geluk hij heeft gehad dat hij er afgelopen zomer op tijd bij was toen bij hem een voorstadium van huidkanker werd geconstateerd. 'Mijn leven stond even stil, ik heb echt mazzel gehad', vertelt de stylist.

‘Mijn vader werd niet heel veel ouder dan ik nu ben. Dan denk ik wel potverdomme’, aldus de 59-jarige Maik aan BuzzE. Hij gooide daarom het roer drastisch om. ‘Voor het eerst in mijn leven. Ik heb eigenlijk altijd alleen maar gerend. Altijd heel ambitieus geweest, alleen maar werken, werken, werken.’

Al die tijd ging het bij Maik alleen maar om een mooi huis of mooie auto’s. ‘Allemaal materie dat helemaal niet belangrijk is’, realiseerde hij zich na zijn wake-upcall. Na een sabbatical in Spanje besloot hij het daarom anders aan te pakken. Zo verdween de exclusiviteit bij SBS uit zijn contract.

Bevoorrecht

‘Ik wil vrij zijn en van het leven genieten. Ik ben nu al een paar keer totaal uit m’n comfortzone gegaan. Allemaal leuke dingen’, zegt Maik. Daaronder valt ook een nieuw tv-project, waarover hij nog niets kan vertellen.

‘Ik wil meer stilstaan bij hoe bevoorrecht ik ben. Ik moet eerlijk zeggen dat je dat soms niet meer ziet. We wonen in een stinkend rijk land waar alles mogelijk is. We zijn doorgaans boos met wat we niet hebben in plaats van blij met wat we wel hebben’, aldus Maik, die zijn les dit jaar leerde. ‘Ik ben blij met wat ik heb. Dat is wel echt iets waar ik nu bij stilsta.’

Lees ook:

Rachel Hazes: ‘Ik koester dat ik weer contact heb met mijn kind’

André Hazes heeft geen traan gelaten om breuk met Monique

Vrouw Johnny Heitinga onthult: ‘Er komt een vierde kindje’

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen