Herdenkingsbijeenkomst Theaterimpresario Jacques Senf

Joop van den Ende kreeg depressieve klachten door corona: ‘Verlamd door onzekerheid’

Ook bij theaterproducent Joop van den Ende, die komende woensdag tachtig jaar wordt, heeft de coronacrisis er stevig ingehakt. Hij moest begin 2020 zijn theater sluiten, de musical Hello, Dolly!, geproduceerd door zijn dochter Iris, kon niet doorgaan en de werkzaamheden bij zijn eigen stichting lagen ook stil.

Hij wist het dan ook even niet meer, vertelt hij in een aflevering van het AVROTROS-programma Volle Zalen, dat dinsdagavond wordt uitgezonden op NPO 2. “Normaal gesproken, bij de meest moeilijke dingen, ben ik cool, zo van ‘we gaan die richting op’. Maar nu, ik wist niet hoe ik het moest oplossen. Ik had geen plan en ik moet een plan hebben, anders kan ik niet leven.”

Ook zijn vrouw Janine maakte zich zorgen want zo kent ze hem helemaal niet, vertelt ze. “Ik heb Joop nog nooit zo heftig meegemaakt als in de eerste maand van corona. Alles viel uit z’n handen.” De theatergigant geeft toe dat ook zijn Janine geen vat op hem kreeg. “Ik was verlamd door onzekerheid, tegen het depressieve aan”, legt hij uit. “Ik sloot me in mezelf op en dan ben ik bijna ook onbereikbaar voor Janine.”

Dochter sleepte Joop uit dal

De musical Diana en Zonen, ook geproduceerd door dochter Iris, sleepte hem door de begintijd van de coronapandemie. Iris vroeg haar vader wegens haar zwangerschap namelijk om in een adviserende rol bij de productie betrokken te zijn.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen