Placeholder

Janke over hartinfarct Tom Egbers: ‘Ik dacht dat ik hem kwijt was’

Tom Egbers en zijn vrouw Janke Dekker kregen afgelopen zomer de schrik van hun leven. De NOS-presentator werd plots getroffen door een hartinfarct. Voor het eerst vertelt Tom’s geliefde over deze loodzware tijd.

Na maanden van gedwongen rust is Tom Egbers weer terug op de televisie. Zijn vrouw, theaterproducente, actrice en presentatrice Janke Dekker, kijkt terug op een loodzware periode. ’We hebben een moeilijke tijd gehad. Ik ben bang geweest om hem te verliezen, ja. Gelukkig is hij er nog. Ik wil er ook liever niet meer aan terugdenken’, aldus Janke, die al 28 jaar de echtgenote van Tom is. Ze is nog altijd zichtbaar onder de indruk van wat hen is overkomen. Over de aanleiding van het infarct vertelt ze: ’Te hard werken… Tom werkte zeven dagen per week en dat is niet goed voor je. Het is een waarschuwing voor ons beiden geweest ja, we gaan het anders doen voortaan.’

De heftige gebeurtenis dat haar echtgenoot voor haar ogen werd getroffen door een hartinfarct, staat in Janke’s geheugen gegrift. ‘Ja, zoiets vergeet je nooit meer’, aldus de vrouw van Tom, die ondanks alles rustig wist te blijven. ‘Bij mij komt er een soort oerkracht los als er iets misgaat. Ik kan dan alles aan, echt álles. De paniek en de tranen komen pas later, ik ga er eerst voor zorgen dat het allemaal goed is.’ De doktoren hebben Janke een compliment gegeven dat ze zo snel en adequaat heeft gehandeld, waardoor ze op tijd met haar man in het ziekenhuis arriveerde. ‘De allerleukste uitspraak van de cardioloog aldaar was: ’Nou, één ding heb je hiervan geleerd: voortaan altijd naar je vrouw luisteren’. Dus dat kan-ie tot in lengte van dagen van mij horen’, vertelt Janke met een lach.

Lees ook:

Goed nieuws: Tom Egbers na hartinfarct weer op de televisie!

Tom Egbers getroffen door hartinfarct

Janke Dekker met dochter Amy op het podium