jan smit

Jan Smit deelt emotioneel bericht over burn-out

Het jarenlange succes van Jan Smit eist zijn tol: de zanger kampte onlangs met lichamelijke problemen, werd vijf weken in een Spaanse kliniek behandeld voor een burn-out en slaapt nog regelmatig in een huurappartement om aan de drukte van zijn gezin te ontsnappen. Op Instagram deelt de zanger nu een emotioneel bericht.

‘Mij krijg je niet klein’

‘Ik ben een flink en moedig mens’, vertelt hij. ‘Ik ben geworden wat ik ben door wat ik mee moest maken. Niemand neemt mij af wat ik daardoor heb geleerd, al zijn er van die dagen, dan loopt alles verkeerd. Dan is er weer die onrust, gaat alles veel te vlug.’ Toch weet de zanger zeker dat hij hier sterker uitkomt. ‘Mij krijgen ze niet klein. Al wat er nu met mij gebeurt, heeft gewoon zo moeten zijn.’

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door JAN SMIT (@jansmit) op

‘Te druk’

Half november maakte de zanger bekend dat hij de rest van het jaar niet meer zou optreden wegens keelproblemen. Nu blijkt dat hij er ook psychisch doorheen zit: hij werd in een Spaanse kliniek behandeld en huurt in Nederland een appartement om af en toe tot rust te kunnen komen. “Thuis is het vaak te druk voor hem”, stelt manager Aloys Buys. “Met drie kinderen in de leeftijd van twaalf, negen en zes wordt het hem thuis weleens te veel, als ze ook nog vriendjes en vriendinnetjes van school meenemen. En van die kinderen kun je niet verwachten dat ze altijd rekening houden met papa die rust wil.”

 

Lees ook: Opnieuw flinke tegenslag voor Jan Smit: ‘Ik heb maar één lijf’

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen