Hans Kazan Ontvangt Internationale Prijs Voor Goochelkunsten

Hans Kazàn weer thuis uit Spaans ziekenhuis: ‘Gruwelijk blij’

Hans Kazàn is “gruwelijk blij” dat hij na bijna twee weken in het ziekenhuis in het Spaanse Marbella weer thuis is. “Het was een heftige tocht. Maar ik heb het licht aan het einde van de donkere tunnel weer gevonden”, vertelt Kazàn, die zondag uit het ziekenhuis ontslagen werd, tegen het ANP.

De 68-jarige goochelaar werd met spoed opgenomen nadat hij misselijk was en zijn eten niet kon binnenhouden. “Het begon gewoon met misselijk zijn en overgeven. Maar het ging niet over. Na twee weken werd ik hopeloos. Dit houdt geen mens vol, dacht ik. Toen heeft mijn vrouw me naar het ziekenhuis gestuurd”, blikt Hans terug.

Daar moest hij aan het infuus en kreeg hij allerlei onderzoeken. “Spaanse ziekenhuizen zijn heel precies, dus ze wilden alles uitsluiten. Ik kreeg een hersenscan en mijn borstkas werd onderzocht. Maar ik bleek gelukkig geen enge dingen te hebben”, zegt hij. De artsen constateerden na een maagonderzoek dat hij “krankzinnig veel” maagzuur produceert. “Ik bleek allergisch te zijn voor de medicijnen die ik slik. Daar ben ik meteen mee gestopt.”

Bouillon

Inmiddels is hij thuis, in zijn blokhut in Zuid-Spanje, en gaat het stukken beter. “Sinds gisteren heb ik wat bouillon gedronken die Wendy had gemaakt. Zo lekker, en het bleef gelukkig binnen.” Nu is het vooral aansterken en voorzichtig weer wat meer gaan eten. “Ik ben gruwelijk blij dat ik dat in alle rust en op mijn eigen terrein kan doen.”

In april hoopt Hans naar Nederland te reizen voor een optreden in Dokkum. “Ik verheug me er heel erg op het normale leven weer op te pakken”, zegt hij. “Heerlijk.”

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen