Maarten Van Rossem

GGD keurt vaccinatieactie Maarten van Rossem af

De GGD vindt het ‘zeer onbehoorlijk’ dat Maarten van Rossem suggereert dat het mogelijk is om voor te dringen bij het halen van een coronavaccinatie. ‘De volgorde in de te prikken groepen is er niet voor niks, er zijn beperkte hoeveelheden vaccins’, zegt een woordvoerster in een reactie op het nieuws dat de historicus en tv-persoonlijkheid zonder oproep een prik regelde. Ook Hugo de Jonge heeft geen goed woord over voor de actie van Van Rossem.

Maarten van Rossem stelde ook dat het chaos is bij de organisatie die de toediening van de prikken regelt. Volgens de GGD is er feitelijk niks aan de hand is. Van Rossem wordt binnenkort voor het eerst geprikt en dat is als zijn leeftijdsgroep ook echt aan de beurt is, aldus de GGD. Dat is namelijk juist met ingang van komende week.

Van Rossem vertelde in zijn eigen podcast dat hij zelf een vaccinatie had geregeld. Een paar telefoontjes op eigen initiatief waren voldoende. Hij is gewoon gaan bellen met het afsprakennummer van de GGD, naar aanleiding van een tip van een kennis.

In navolging van de GGD keurt ook coronaminister Hugo de Jonge de actie van Maarten van Rossem af. Op Twitter schrijft de politicus dat iedereen netjes op zijn beurt moet wachten.

‘Ikke, ikke, ikke en de rest kan stikken… egoïsme is wel het laatste wat we nu kunnen gebruiken’, aldus De Jonge. ‘Dé manier waarop we met elkaar deze crisis te boven komen is sámen. Gelukkig dat de meeste mensen deugen.’