Fritz Wepper

Heftig: Derrick-ster Fritz Wepper kan niet meer lopen

Dat was even schrikken tijdens een tv-gala in het Duitse München. De 78-jarige Fritz Wepper moest daar worden ondersteund door onder anderen zijn broer Elmar. De acteur, die we in Nederland nog kennen als Harry Klein uit de serie Derrick, kon nauwelijks alleen staan en lopen ging al helemaal niet.

Strompelend en ondersteund bewoog Fritz Wepper zich door het Prinzregententheater in München tijdens de uitreiking van de Bayerische Fernsehpreis 2019. De ereprijs, de Blauwe Panter, ging dit jaar naar de 78-jarige acteur en zijn drie jaar jongere, eveneens acterende broer Elmar. Net als kort geleden, toen Fritz tijdens de Oktoberfesten de grote feesttent in München bezocht, was te zien dat hij niet uit zichzelf op kan staan en tijdens het lopen moet worden ondersteund. ‘Ik heb een auto-ongeluk gehad. Het liefst zou ik alleen maar blijven zitten, maar de fysiotherapeut heeft gezegd dat ik móet blijven bewegen. Daarom ben ik hier ook naartoe gekomen, met hulp van mijn broertje’, vertelde hij tijdens zijn speech.

Het zit de Derrick-ster de afgelopen jaren niet mee. Begin dit jaar moest Fritz onverwacht afscheid nemen van zijn vrouw Angela, die op 76-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van een ongelukkige val in hun huis aan de Tegernsee. Na de val werd ze overgebracht naar een ziekenhuis, waar haar toestand verslechterde en ze bovendien nog een hersenbloeding kreeg. Daardoor kon ze niet goed meer praten. Ze werd vervolgens overgebracht naar een speciale kliniek, waar ze op 11 januari voorgoed haar ogen sloot. ‘Sinds die tijd gaat het niet echt goed met Fritz’, vertelt een vriend van de acteur. ‘Hij oogt breekbaar en aan geslagen.’ Toch begint de acteur binnenkort aan opnamen voor een nieuw seizoen van de serie Um Himmels Willen, waarin hij de rol van burgemeester Wolfgang Wöller speelt. Het is te hopen dat hij tegen die tijd weer enigszins hersteld is.

Fritz Wepper

Ook interessant:

Djarno Hofland heeft de liefde weer gevonden

Huisvriendin Caroline: ‘Ik heb weinig contact met de familie Meiland’

Monique Rosier openhartig over breuk met Sander de Heer: ‘Ik heb de scheiding aangevraagd’

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen