Cilly Dartell

Cilly Dartell openhartig over ziekte: ‘Ik ben gestopt met de chemo’s’

Cilly Dartell heeft het aan de andere kant van de wereld, zonder haar kinderen en kleinkin­deren om zich heen, moeilijk. Haar gevecht tegen uitgezaaide longkanker is nog altijd in volle gang, al heeft Cilly wél goed nieuws van haar Amerikaanse dok­toren gekregen.

Cilly deelde in mei via Instagram opnieuw te zijn getroffen door longkanker. Omdat het in een gebied zit wat niet geopereerd kan worden, zou ze immuuntherapie en chemotherapie krijgen. ‘De eerste drie maanden waren een heel belangrijk meetpunt en toen bleek dat het aansloeg. Dat was
natuurlijk een grote opluchting’, aldus de voormalige Hart van Nederland-presentatrice, die in Florida woont. Door de behandelingen heeft Cilly zich erg moe en misselijk gevoeld. Inmiddels gaat het met haar energiepeil beter en kan ze weer lekker een wandeling maken terwijl ze voorheen al na een paar stappen buiten adem was. Hoe het kan dat ze nu meer energie heeft? ‘Twee weken geleden heb ik een scan gehad, waarop bleek dat de tumor nog steeds aanzienlijk geslonken was, dus ik mocht de chemotherapie laten gaan. Súperfijn, ik ben er heel opgelucht onder. Ik heb nu veel minder last van alles. Ik krijg nu alleen immuuntherapie’, aldus de dolblije Cilly.

Het hele interview staat deze week in Weekend.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen