Samantha Steenwijk

Samantha Steenwijk over verdrietige periode: ‘Ik sta nu nog meer stil bij familie’

Samantha Steenwijk en haar vrouw Daisy hebben een moeilijke periode achter de rug. Afgelopen december overleed Samantha’s schoonvader Ben. ’Als ik verdriet heb, ben ik helemaal van de leg. Ik ben iemand die het hardst huilt op een begrafenis', laat Samantha aan Weekend weten.

Samantha’s schoonvader overleed na een lang ziekbed. Na een openhartoperatie, die zes jaar geleden plaatsvond, kreeg hij lever- en nierfalen. Daar is Ben nooit bovenop gekomen. Ondanks haar overvolle agenda probeert Samantha haar Daisy, die ook geen móeder meer heeft, zoveel mogelijk te steunen. ‘We praten erover en proberen meer momentjes met elkaar te pakken. Er is ook wel eens een avond dat we niet praten en elkaar lekker de ruimte geven, dat is ook goed’, vertelt ze.

Heel emotioneel

Over haar relatie met Daisy’s vader vertelt ze: ‘Onze band was sterk. We zagen elkaar erg vaak, en in het begin, toen Daisy en ik net bij elkaar waren, heb ik ook nog bij haar vader en moeder gewoond.’ Hoe de normaal gesproken optimistische zangeres met haar verdriet omgaat? ‘Ik ben daar héél slecht in, ik ben heel emotioneel. Ik ben degene die het hardst huilt op een begrafenis, ik heb er altijd heel veel moeite mee. Daarom probeer ik het zoveel mogelijk uit de weg te gaan, maar soms kan dat natuurlijk niet, zoals in dit geval met Daisy’s vader. Ik kan mijzelf daarin niet uitschakelen, maar ik probeer dat wel’, aldus Samantha.

Wees

Samantha vind het vooral vreselijk voor Daisy. ‘Zij is nu wees, dat maakt het extra zwaar. Normaal kun je nog steun zoeken bij je andere ouder…’, vertelt ze. De zangeres weet als geen ander hoe het leven ineens een heel andere wending kan krijgen. Zo moest haar eigen vader drie jaar geleden een openhartoperatie ondergaan. ‘Het is een familiekwaal. Iedereen heeft het aan z’n hart in de familie Steenwijk’, vertelde ze eerder aan Weekend. Ook haar moeder kreeg het in het verleden flink te verduren, zij kreeg borstkanker.

Realitycheck

Het besef dat een succesvolle carrière en een drukke agenda niet het belangrijkste zijn, kwam afgelopen jaar bij Samantha binnen. ‘Vorig jaar was het zo’n gekkenhuis. Ik dacht: het gaat maar door, en ik zie mijn ouders steeds minder, net als mijn zus, haar kinderen en mijn zwager. Ik moet er toch wat meer bij stilstaan, dus dat doe ik nu zeker wel. En als er zoiets heftigs gebeurt als met mijn schoonvader is dat wel een realitycheck.’

Lees ook:

Monique reageert op verzoening met André

Pijnlijke liefdesbreuk Rico Verhoeven: Blijft Jacky met lege handen achter?

Herman Finkers vlucht naar tweede huis: ‘Mijn vrouw heeft niet altijd zin in mij’

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen