Meneer Reimers: ‘Mijn moeder zag mij nooit op tv’

Meneer Reimers is niet meer weg te denken van de televisie. Na tal van successen met Herman den Blijker is er vrijwel niemand meer die de hoteladviseur niet kent, maar zijn eigen moeder heeft niets van dat succes meegekregen.

Er zijn maar weinig Nederlanders die Meneer Reimers níet kennen van de programma’s die hij met Herman den Blijker maakte, zoals Herrie In Het Hotel. Zijn moeder heeft zijn succes echter niet mogen meemaken. ’Dat vind ik jammer. Ik weet dat ze het hartstikke leuk gevonden zou hebben. Ze was 80 toen ze stierf, ze had kanker. Ik heb haar het laatste jaar verzorgd.’ Daar had Reimers de tijd voor doordat hij weg moest als directeur van het Amsterdamse hotel The Grand. ‘Daardoor kon ik haar begeleiden tot het einde. Dat is goed geweest. Voor mijn vader heb ik toen geregeld dat hij naar een bejaardenhuis kon, waar hij het geweldig naar zijn zin had. Hij is daar 91 geworden. Nadat hij het ouderlijk huis had verkocht, zat Meneer Reimers ineens achter de geraniums. Toen is hij voor Herman den Blijker gaan werken in Las Palmas en daarmee is het allemaal begonnen.

Reimers is ondertussen al 47 jaar getrouwd met Jenny, met wie hij samen is sinds hun twintiger jaren. Ze hebben twee zoons, Olaf (44) en Frederik-Willem van 45, en vijf kleinkinderen. ‘Onze jongste zoon heeft twee meiden en een jongen, de oudste heeft een jongen en een meisje’, aldus de markante hoteladviseur. Ze komen graag bij opa en oma Reinders. ‘Onze oudste zoon woont vlakbij in Dordrecht, maar toch komen zijn kinderen regelmatig logeren. Dan hoeven wij daar niet heen en zij vinden het fantastisch. De andere kleinkinderen wonen in Rotterdam en vinden het ook prachtig om hier te slapen.’

Ook interessant:

Monique Rosier openhartig over breuk met Sander de Heer: ‘Ik heb de scheiding aangevraagd’

Pernille La Lau nu halfjaar single: ‘Ik sta weer open voor dates’

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen