Eddy Ouwens

Eddy Ouwens mist dochter iedere dag: ‘Ik heb professionele hulp’

Eddy Ouwens is in diepe rouw. De muziekproducent en zanger moest drie maanden geleden afscheid nemen van zijn dochter Mabel, die overleed aan de gevolgen van een hersentumor.

Eddy kan nog maar amper bevatten dat zijn dochter er niet meer is. Aan Weekend vertelt hij: ‘We moeten door, hè. Ik hou me vast aan mijn herinneringen. Het was een heel lief en warm kind. Je kunt er niet over praten, het is zo’n krankzinnige situatie. Het is het ergste wat je kan overkomen, een ouder hoort zijn kind niet te overleven.’ Zijn dochter is 51 geworden, maar zag er volgens Eddy uit als 20. ‘Het was een bloedmooie vrouw, elke man keek naar haar om als we samen op straat liepen’, vertelt hij trots.

De zanger is zijn energie om dingen te doen verloren, al wil hij zich ook niet thuis opsluiten. ’Nee, ik heb natuurlijk wel werk, maar ik heb veel dingen even op stil gezet. Alleen moet je wel oppassen dat je niet in je verdriet verdrink’, aldus Eddy, die professionele hulp heeft gezocht. ‘Ik wil weten hoe ik er het beste mee om kan gaan.’ Of dat helpt weet Eddy nog niet: ‘Het is net drie maanden geleden en het voelt alsof het eergisteren was, dus ik denk dat het nog heel veel tijd nodig heeft. Ik heb wel een héél goede psychiater waar ik veel mee praat. Hij zegt ook veel goede dingen, maar het is allemaal nog te vers.’

Het gemis is elke dag aanwezig. ‘Ik woon in een heel mooi appartement, waar ik op een wand allemaal foto’s heb hangen van mijn carrière en verleden. Drie foto’s van mijn dochter heb ik weggehaald, want iedere keer was het te pijnlijk om het te zien. Ja, gelukkig krijg ik veel steun, absoluut. Er zijn vrienden bij die me wel één of twee keer in de week bellen, ook uit het vak’, vertelt de zanger.

Lees ook:

Yolanthe kan nog steeds op familie Sneijder rekenen

Hint Bibi Breijman op tweede kindje?

Erica Meiland over breuk Caroline: ‘We zijn nooit vriendinnen geweest’