Placeholder

Daphne Deckers openhartig over gemis dochter

Nadat beide kinderen van Daphne Deckers en haar man Richard Krajicek na hun schooltijd waren vertrokken naar Amerika werd het heel stil in huis. Inmiddels is zoon Alec terug en raakt de schrijfster gewend aan het idee dat dochter Emma misschien wel tien jaar wegblijft.

Daphne Deckers zal haar dochter Emma de komende jaren niet dicht bij zich hebben… De 21-jarige actrice is namelijk van plan om vooralsnog aan haar carrière in Amerika te blijven werken. Daphne vertelt aan Weekend: ‘Emma wil er nog tien jaar blijven. Ze wil zichzelf de kans geven om zich in die tijd te ontwikkelen. Ze gaat nu ook studeren aan de UCLA in Los Angeles.’ Of het slikken was om te horen dat haar dochter in Amerika blijft? ’Gelukkig komt ze regelmatig naar Nederland hoor. Ze doet hier tevens audities en zou ook hier in Europa graag aan het werk willen. Haar basis wil ze echter toch daar houden. Uiteindelijk ga je dáár naartoe waar je werk is. Als ze in een Engelse of een Nederlandse productie kan spelen, dan gaat ze dat natuurlijk doen, want in het begin moet je gewoon alles aanpakken’, aldus de schrijfster.

Inmiddels woont Emma al drie jaar overzees. Daphne zoekt haar dochter regelmatig op. ‘Zo’n twee à drie keer per jaar. En met FaceTime en de familieapp waar we met z’n vieren in zitten, valt het gemis me eigenlijk heel erg mee. Het eerste jaar vond ik het wel heel moeilijk, omdat het gezinsleven zoals je dat zo’n twintig jaar hebt gehad er niet meer is. Maar nu ben ik er aan gewend’, laat ze weten. Toch blijven er momenten dat Daphne het lastig vindt dat haar dochter aan de andere kant van de oceaan woont, met een tijdsverschil van maar liefst negen uren. ‘Laatst was Richard jarig en waren wij samen met onze zoon Alec aan het gourmetten. We hebben toen een foto met z’n drieën gemaakt om Emma te laten weten dat we haar missen’, aldus Daphne.

Lees ook:

Danny de Munk slachtoffer woninginbraak

Tommie Christiaan weer gelukkig na breuk

Rick Engelkes en zijn grote liefde Marie Claire zetten volgende stap in relatie