Eurovision In Concert In Afas Live

ZIEN: Dit zijn de outfits van Mia en Dion bij het Eurovisie Songfestival

Mia Nicolai en Dion Cooper dragen tijdens het Eurovisie Songfestival bijpassende outfits. Ze zijn beiden in het zwart met zilveren strepen en accenten gehuld, is te zien op een foto die de organisatie van het evenement maandag heeft gedeeld.

Het Nederlandse duo mocht maandag voor het eerst repeteren op het podium in Liverpool. In een liveblog op de website schrijft organisator European Broadcasting Union (EBU) ook dat Nicolai en Cooper Burning Daylight op een “klein ronddraaiend podium” hebben gezongen. Hun act zou daardoor “heel intiem” aanvoelen. Ook werd een rookmachine gebruikt.

Het is de eerste informatie die bekend is gemaakt over het optreden van Nicolai en Cooper. Deze eerste repetitie is zoals gebruikelijk achter gesloten deuren, maar het is voor het eerst dat alle repetities tot aan de generale repetities niet toegankelijk zijn. De EBU heeft daarvoor gekozen zodat artiesten nog in alle rust kunnen bijschaven. Dat betekent dat het pas tijdens de generale repetitie op 8 mei duidelijk zal worden hoe de act van het duo er precies uitziet. Nicolai en Cooper mogen woensdag weer repeteren.

Goede moed

Het tweetal is zondag op het vliegtuig gestapt. Dat deden ze vol goede moed na een roerige periode. “We staan hier met een gevoel van geluk, zelfvertrouwen en gezonde spanning”, zei Cooper tegen de aanwezige pers op Schiphol. Het duo kreeg de afgelopen tijd kritiek omdat de eerste twee liveoptredens niet volledig zuiver waren. Daarom zingen de twee Burning Daylight nu anderhalve octaaf hoger, vertelden ze vrijdag in Khalid & Sophie.

Nicolai en Cooper moeten op 9 mei tegen veertien andere landen strijden om een van de tien finaletickets. De grote finale is op 13 mei.