Persdag Vrienten, Kooymans En De Groot

Familie en vrienden herdenken Henny Vrienten

Familie, vrienden en collega’s van Doe Maar-frontman Henny Vrienten hebben rouwadvertenties laten plaatsen in meerdere kranten. In zowel de Volkskrant als NRC prijken meerdere mooie mooie teksten van zijn dierbaren. Henny stierf afgelopen maandag op 73-jarige leeftijd.

Henny’s familie liet bovenaan de overlijdensadvertentie de tekst ‘En toch… alles is anders, tussen de regels’ plaatsen, naar de titels van de muzikale autobiografie van de zanger. “Mijn innig geliefde man, onze allerliefste vader Henny Vrienten is overleden”, schrijft de familie. “Wij zijn dankbaar voor de manier waarop Henny ons leven verrijkte, met al zijn liefde, zijn humor, zijn talent en wijsheid. Hij wordt intens gemist.”

“Intens verdrietig moeten wij veel te vroeg afscheid nemen van onze dierbare vriend Henny”, staat in de boodschap van vrienden. “Wij koesteren warme herinneringen aan zijn lieve en wijze woorden, zijn humor en aanstekelijk enthousiasme voor de mooie dingen van het leven. Voor altijd zullen wij deze blijven delen met Gala en de kinderen.”

‘Dag lieve Henny’

Ook concertorganisator MOJO plaatste een advertentie in de kranten. “Dag lieve Henny. We wensen Gala, Polle, Xander, Meke, Teun en Melle, en iedereen die jou lief heeft veel kracht toe om dit immense verdriet te verwerken. Liefs, iedereen van MOJO.

Medewerkers van De Koning van Amsterdam en Bos Theaterproducties noemen Henny een “iconische componist, briljant muzikant, groot inspirator en een fantastisch mens”. Hij werkte recent nog aan de musical, die later dit jaar in première zal gaan. “Dank voor de prachtige muziek die je hebt geschreven voor De Koning van Amsterdam. We gaan je enorm missen.”