Wibi Soerjadi

Man (30) uit Hengelo aangehouden voor woninginbraak Wibi Soerjadi

Er is opnieuw iemand aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de inbraak in het huis van pianist Wibi Soerjadi in maart 2020. Een 30-jarige man werd op 22 maart opgepakt maar hij is inmiddels weer op vrije voeten, bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie na berichtgeving van Shownieuws.

Eerder werden al verschillende andere verdachten in de zaak veroordeeld. In november kregen vijf mensen een straf wegens heling. De zwaarste die toen werd uitgedeeld was zes weken cel, waarvan drie voorwaardelijk. In februari volgde een zesde veroordeling. Een 28-jarige man kreeg toen een celstraf van twee maanden. Het onderzoek naar de inbraak loopt nog altijd.

Alles was weg

Wibi was op het moment van de inbraak in Disneyland Parijs om zijn vijftigste verjaardag te vieren. Alles was weg, meldde hij destijds op Instagram, “inclusief paardenwagen”. Met ‘alles’ bedoelde hij ook letterlijk alles: toen hij terugkwam in zijn leeggehaalde huis moest hij op de bank slapen omdat zelfs zijn beddengoed foetsie was.