Patty Brard

Column Patty Brard

Ik ben ontzettend fan van de hele familie Borsato. Vooral Mary en Leontine hebben voor altijd een plek in mijn hart. Jaren geleden zat ik in een faillissement en Leontine bood mij onmiddellijk haar appartement in Amstelveen aan. Mary kocht voor ons nieuwe bedden. Daar hebben ze nooit wat voor terug gevraagd. Niks voor wat hoort wat, gewoon hulp bieden waar je kan. Mary heeft drie jaar geleden ook nog eens met liefde mijn prachtige bruidsjurken én alle jurkjes van de bruidsmeisjes voor mijn huwelijk gemaakt. Ik kan dus met recht zeggen dat de familie Borsato het hart op de juiste plek heeft.

Toen Leontine gevraagd werd mijn plek in te nemen bij het programma Bonje Met De Buren kreeg ik heel netjes een appje van haar of ik daar oké mee was. Natuurlijk was ik daar oké mee, want ik gun haar alles.

Nu moet mij alleen wel van het hart waarom ik Bonje Met De Buren zèlf niet meer wilde doen. Ten eerste had ik het ongepast gevonden om verder te gaan met een ander dan mijn geliefde collega Jochem van Gelder, wiens contract niet verlengd werd. Ten tweede vond ik het heel vermoeiend, want 50% van de kandidaten zegt ’Nee’ als je onverwacht aanbelt en de andere 50% tevreden stellen is best een klus. Ten derde leverden veel gevallen mooie tv op, maar waren wel op het sociale randje. En last but not least werd mij in mijn laatste gesprek met SBS door de mevrouw die daar nu de scepter zwaait gezegd dat ik Bonje Met De Buren toch wel erg slecht deed. Best gek dat je me dat dan drie jaar laat doen. Maar goed, dat die nieuwe SBS-mevrouw en ik elkaar niet liggen, is duidelijk.

Nu stond in de column van tv-recensente Angela de Jong in het Algemeen Dagblad iets over het nieuwe Bonje Met De Buren, gepresenteerd door Dennis van der Geest en Leontine Borsato. Ik quote: ’De presentatie van zo’n programma luistert nauw: Bij Bonje Met De Buren is een mix van empathie, doorzettingsvermogen en gezond boerenverstand vereist. Daarom paste overlever Patty zo goed in dat programma. Leontine, met alle respect, komt minder stevig over.’

Ik moest deze column toch even via social media delen, zuiver en alleen om mijn gekwetste ego. Ik heb er tenslotte drie jaar hard aan gewerkt! Het zegt wat mij betreft meer over die SBS-mevrouw dan over Leontine. Buiten haar kwetsende taalgebruik heeft de SBS-mevrouw blijkbaar het inzicht niet om de juiste mensen op de juiste plek te zetten. IK ben de brutale, bemiddelende bouwvakker en Leontine zou met haar kwaliteiten inderdaad veel beter tot haar recht komen in programma’s waar geen ruzie is, maar alleen liefde!