Column Patty Brard

Samantha Steenwijk en ik hebben twee dingen met elkaar gemeen: we zijn allebei opgegroeid in Rijswijk, naast Den Haag, en we zijn allebei dol op het smartlappengenre. Samantha deed afgelopen week auditie bij The Voice Of Holland omdat ze vindt dat het Nederlandstalige lied niet genoeg aandacht krijgt bij de talentenjacht. Dat is zo, maar daar waren in eerste instantie andere programma’s voor, zoals Bloed, Zweet & Tranen.

Daar heeft Samantha ook al aan meegedaan, won net niet en is dus ook nooit doorgebroken bij het grote publiek. Mede daarom ging zij naar The Voice en niet zonder resultaat: ze kwam onzeker binnen, zag Anouk draaien, glimlachte en overwon! Vier kieskeurige coaches wilden haar in hun team. De meest kieskeurige van hen, Anouk, draaide als eerste en Samantha koos dan ook voor de Haagse zangeres.

Wat gaat dit een interessante combinatie worden voor The Voice dit seizoen. We weten allemaal dat Anouk een groot Hazesfan is, ze deed mee aan de Holland Zingt Hazes-concerten en als je zoekt op internet, vind je nog een opname waarop Anouk in een kroeg gewoon de microfoon pakt en Een Beetje Verliefd inzet. Kroeg uiteraard compleet op zijn kop.

Als het goed voelt, doet Anouk alles, maar niemand kan haar dwingen iets te doen wat ze niet voelt. Het is dus duidelijk dat Samantha Steenwijk binnenkwam bij haar en heel goed voelt! En niet alleen bij haar, want heel Nederland is nu al dolenthousiast. Social media ontplofte van de positieve reacties. ’Ik weet niet wat er allemaal gebeurt, maar ik sta op nummer 3 in de iTunes-Top 20’, gilt Samantha van vreugde. Misschien viel ze wel zo op juist omdát je zo’n optreden niet verwacht in The Voice. Het is in elk geval een prima keuze geweest van haar management om haar bij The Voice te laten schitteren. Samantha treedt bovendien al jaren op, dus vlieguren heeft ze genoeg.

De blondine is ook beslist niet lui. Jarenlang werkte ze in een viswinkel in Rijswijk om haar hoofd boven water te houden en haar passie, zingen, te kunnen blijven uitoefenen. Wat een heerlijke artiest om in je stal te mogen hebben. Ik zou haar graag een Nederlands liedje van andere oorsprong dan Hazes willen horen zingen, zoals Anouk destijds vriend en vijand verbaasde met haar nummer Dominique. Hoe dan ook, ik weet zeker dat Samantha heel ver gaat komen in het programma en sowieso hoge ogen gaat gooien in de Nederlandse muziekwereld. Dat is haar gegund, want ze is me het talentje wel!

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen