Column Bartettekoven

Column Bart Ettekoven

Beau van Erven Dorens presenteerde dan wel ’t Is Hier Fantastisch bij SBS6, maar dat de presentator zich allerminst zo voelde bij die omroep was een publiek geheim. Zijn vertrek vorige week kwam dan ook niet voor iedereen als donderslag bij heldere hemel. ’Vanaf het begin voelde het eigenlijk al niet goed’, vertelde Beau over zijn ’huwelijk’ met de zender. En dat klopt als een bus. Ik was in die periode eindredacteur bij Shownieuws en ik zie Beau nog binnenkomen. Vol dromen en idealen begon hij aan zijn avontuur, maar keer op keer was er die teleurstelling. Beau kwam bij RTL Boulevard vandaan en dat programma paste hem als een mooie jas. Shownieuws was echter vanaf dag 1 toch een soort te krap trainingsjasje dat hem niet lekker zat.

Hij stond bij collega tv-makers te boek als ’niet de makkelijkste’, maar ik heb altijd zeer prettig met hem gewerkt. Gedreven en enthousiast stapte hij iedere middag de redactie weer op. Van die redactie nam hij afgelopen week in tranen afscheid. ’We waren een familie en ik laat al mijn lieve collega’s nu achter’, snikte hij op de radio bij Edwin Evers.

Beau kreeg bij SBS6 vele kansen, maar geen van allen werden het succes waarop de presentator én de zender zo hoopten. Hij had volgens mij nog jaren kunnen doorgaan met RTL Boulevard en Deal Or No Deal, maar hij wilde meer. En nu? Terug naar RTL Boulevard lijkt me lastig. De publieke ruzie tussen hem en Albert Verlinde maakt het bijna onmogelijk weer terug te keren op het oude, maar bevuilde nest. Beau noemde Albert een corrupte dictator, vergeleek hem met Berlusconi en noemde het schaamteloos hoe hij zijn eigen producties blijft promoten. Vorig jaar tijdens ’Onno-gate’ laaide de ruzie opnieuw op. Ik denk dan ook niet dat Albert staat te trappelen om Beau weer welkom te heten. Op zich jammer, want zij waren natuurlijk wel een gouden duo. Zij samen waren verantwoordelijk voor het grote succes van RTL Boulevard, wat na het vertrek van Beau nooit meer hetzelfde werd. Maar zijn laatste ’toedeloe’ bij SBS6 zal zeker geen definitief afscheid betekenen van de Nederlandse televisie, want Beau is een fantastische presentator en met zijn enthousiasme en talent komt er vast weer iets leuks op zijn pad. Ik hoop dat hij snel zijn draai vindt bij een andere omroep en zélf uit volle borst kan roepen: ’t Is Hier Fantastisch!’

 

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen