Column Bartettekoven

Column Bart Ettekoven – week 48

Met open mond heb ik de afgelopen weken de rel gevolgd tussen Phil Collins en zijn ex vrouw Orianne Cevey, die twaalf jaar na de scheiding plotseling meent recht te hebben op nóg meer geld van de zanger. Aan rechters vertelde zij onder meer dat Phil verslaafd was aan pijnstillers en soms wekenlang zijn tanden niet poetste of zelfs maar een douche nam.

Met Nederlandse sterren hebben we ook heel wat pijnlijke scheidingen meegemaakt de afgelopen jaren. Recent nog gingen Frank en Rogier rollend over straat, al is nog altijd niet bekend of de Haagse heren definitief uit elkaar gaan. Van Estelle Cruijff en Ruud Gullit weten we wél zeker dat zij nooit meer bij elkaar zullen komen. Althans, zeg nooit nooit natuurlijk. De showbizzwereld is en blijft onvoorspelbaar. Maar Estelle deed enkele jaren geleden koeltjes haar verhaal in Shownieuws, waarin ze als een soort lady Diana probeerde duidelijk te maken dat Ruud haar niet altijd trouw was geweest tijdens hun huwelijk.

Wie nog iets dieper in de archieven duikt, zal ook teruglezen dat Gert en Hermien zich na hun scheiding niet bepaald complimenteus over elkaar uitlieten. Toch hoeft een vuile scheiding niet altijd te zorgen voor een levenslange ruzie. Lichtend voorbeeld wat dát betreft zijn Rob de Nijs en zijn ex-vrouw Belinda Meuldijk. De zanger speelde na hun scheiding foto’s van het smerige huis van zijn ex door aan de pers en zorgde op die manier eigenhandig voor wat later uit zou groeien tot ’Rattengate’. Belinda was woest en Rob zou later spijt hebben gehad van zijn actie. Na jaren van ruzie begroeven de twee hun strijdbijl en inmiddels gaan Rob en Belinda weer prima door één deur. Sterker nog, zij schrijft nog altijd de mooiste nummers voor Rob, ook aan zijn laatste album heeft zij weer enkele pareltjes toegevoegd. Of het tussen Phil Collins en zijn ex ooit nog goedkomt, waag ik te betwijfelen. Al komt de kerst eraan, en als er één moment is in het jaar om elkaar te vergeven…

Weekend editie 48 kun je hier bestellen