Colum Patty Brard

Ik ken Halina Reijn niet goed, maar ik heb haar ontmoet toen wij beiden meededen aan het programma Ranking The Stars. Ze bleek een uiterst vriendelijke vrouw met wie ik enorm heb gelachen. Mijn verbazing begon bij de documentaire over haar ongewenst kinderloze bestaan. Het was allemaal zo sneu, terwijl ze in het echt allesbehalve sneu overkomt.

Sommige beelden, zoals de uit het treinraam starende Halina, kwamen bijna geacteerd over. Maar waarom zou je een documentaire over jezelf maken en daarin acteren? Nu is er de zeekoe-affaire, die inmiddels zo hoog opgelopen is dat mevrouw Zeekoe (naam onbekend) opgespoord werd. Zelfs premier Rutte heeft Halina toegesproken rustig te blijven als mensen op straat je herkennen. Waarom zou je in je eigen column iemand afzeiken en jezelf beschrijven als een angstige vrouw met een omslagdoek om en een zonnebril op omdat je bang bent dat je op een vakantievlucht herkend wordt met je nieuwe liefde? Het lijkt wel of Halina haar leven acteert voor de buitenwereld. Het net wat erger maken, het net wat triester laten overkomen, terwijl ze eigenlijk een heel getalenteerd leuk wijf is. Waar ben je in hemelsnaam mee bezig, lieve Halina?

Je bent pas oké als je te allen tijde de vergankelijkheid van roem inziet, altijd bereid bent je publiek te omarmen zoals zij jou omarmen en je niet neerkijkt op de ’gewone mens’! Misschien was je erg moe, maar uiteindelijk is hard werken een keuze die je zelf maakt, net als op televisie zijn en daardoor herkend worden. Verzet je er niet tegen, leef niet twee levens die door elkaar lopen. Onlangs had ik mijn  tweejaarlijkse fandag. Dan nodig ik 30 mensen uit die me trouwer dan trouw zijn en bezorg ik die een leuke middag. ’Opperfan’ Pauline van Delden had een kroeg omgetoverd tot zonnige Ibiza-kroeg, waar we bingo speelden en bubbels dronken. Ik had mijn vriendje Gerard Joling opgetrommeld en de tombola lag vol met gesigneerde cd’s van hem en corrigerend ondergoed uit mijn eigen Sexy Correctie-lijn. Overigens komt de lijn wegens niet verder te benoemen vertraging pas in oktober in de winkel. Soms moet je dingen niet benoemen, helemaal niet als je moe en geïrriteerd bent, heb ik uit ervaring geleerd, Halientje! Als je nou straks uitgerust terug bent van vakantie, denk er dan nog even over na. Je hoeft niet gelijk bubbels en bingo te doen met die mevrouw, maar een bloemetje zou wel op zijn plaats zijn.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen