Jan Smit

ZIEN: Jan Smit deelt voorproefje van nieuwe muziek

Jan Smit herstelt in alle rust herstelt van zijn burn-out, maar muziek blijft voor hem een belangrijke uitlaatklep. Op Instagram deelt de zanger een preview van een nieuw nummer.

‘Muziek maken is voor mij persoonlijk misschien wel de beste therapie!’, schrijft hij erbij. Volgens hem ontstaan vanuit je diepste dalen juist de mooiste liedjes. ‘Geen idee wanneer ze überhaupt uitkomen, maar nieuwe muziek componeren samen met Thomas geeft ook nieuwe energie!’ Ook heeft hij een nieuwtje: zijn eigen gitaarspel zal op één van de nummers voor het eerst te horen zijn.

‘Te druk’

Half november maakte de zanger bekend dat hij de rest van het jaar niet meer zou optreden wegens keelproblemen. Nu blijkt dat hij er ook psychisch doorheen zit: hij werd in een Spaanse kliniek behandeld en huurt in Nederland een appartement om af en toe tot rust te kunnen komen. “Thuis is het vaak te druk voor hem”, stelt manager Aloys Buys. “Met drie kinderen in de leeftijd van twaalf, negen en zes wordt het hem thuis weleens te veel, als ze ook nog vriendjes en vriendinnetjes van school meenemen. En van die kinderen kun je niet verwachten dat ze altijd rekening houden met papa die rust wil.”

 

Lees ook: Jan Smit voor het eerst weer ‘echt’ de deur uit

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen