Willeke Alberti

Willeke Alberti gaat voor de laatste keer op solo-tournee

Willeke Alberti gaat voor de laatste keer op solo-tournee. De zangeres doet van oktober tot eind december nog veertien voorstellingen voordat ze haar 65 jaar lange carrière beëindigt, aldus theaterproducent Theaterbureau.

De theatertournee van Willeke Alberti werd al meerdere malen uitgesteld vanwege de coronacrisis. De theaters en schouwburgen mogen met de versoepelde maatregelen eind september weer voor volledige capaciteit de deuren openen. Alberti staat met haar voorstelling in onder meer Gouda, Den Bosch, Almere, Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. ‘Ik heb er zo naar uitgekeken en nu mag ik dan eindelijk samen met mijn band de theaters weer in. Daar word ik echt heel bij van’, zegt de 76-jarige Alberti. ‘Het wordt erg speciaal, omdat het mijn laatste solotournee zal zijn, en ik een aantal favoriete theaters zal bezoeken, waaronder Koninklijk Theater Carré.’

Al zo’n 65 jaar staat Willeke op het podium. Ze ontving tijdens haar carrière onder meer een Edison Oeuvre Award, de Majoor Bosshardt Prijs, de Gouden Televizier-Ring en is Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen