Romy Monteiro

Romy Monteiro beter in haar vel: ‘Negatieve mensen negeer ik’

Romy Monteiro heeft een roerige periode achter de rug. De 26-jarige zangeres zat vorig jaar tegen een burn-out aan, zag haar verloving met militair Django van Rijn stranden en haar oma kwam te overlijden. Inmiddels lijkt de brunette beter in haar vel te zitten. ’Dat klopt, ik heb een balans gevonden tussen werk en privé. Niet de gouden formule, maar voor mij werkt het', aldus Romy.

Romy Monteiro kijkt tegenwoordig bewuster naar wat ze écht leuk vindt, zowel in werk als privé. ‘Ik stop energie in positieve dingen en mensen met wie ik fijne dingen deel. Mensen die geen positiviteit teruggeven, moet je gelijk links laten liggen’, vertelt de zangeres. Romy vond het eerder lastig om klussen te weigeren. Ze zei ja tegen alles en had het gevoel dat ze alles met beide handen moest aangrijpen, aangezien ze nú hot and happening is. ‘Dat is logisch, soms heb je zo’n periode, maar er moet wel balans zijn. Je kunt nu eenmaal niet twee dingen tegelijk doen. Het was moeilijk om Dance Dance Dance én The Bodyguard te doen, om maar een voorbeeld te geven. Nu weeg ik dat veel meer af.’

Sinds het voorjaar is Romy samen met fotograaf Jasper Suyk. Van hem leert ze veel, zegt ze. ‘Jasper is heel vrij, hij doet dingen omdat hij het zo vóelt, niet omdat de maatschappij dat van hem verlangt. (…) Dat leer ik van Jasper – genieten van het leven en de leuke dingen. En je minder van de buitenwereld aantrekken.’ Dat laatste zou volgens Romy eigenlijk iedereen moeten doen. Inmiddels is ze Jasper’s levenswijze aan het toepassen. ‘Iedereen om mij heen zegt dat ik er een leuker mens van word, dus het werkt’, lacht Romy.

Lees ook:

Jaimie Vaes zat niet op roze wolk: ‘Komst van Lío was niet gepland’

Tim Hofman openhartig over relatiebreuk met vriendin

Henny Huisman openhartig over paniekaanvallen: ‘Het is vreselijk’

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen