José Hoebee

Problemen José Hoebee stapelen zich op: ‘Ik heb grote geldzorgen’

José Hoebee moest vorig jaar halsoverkop stoppen met optreden omdat haar lichaam naar eigen zeggen op was. Een flinke domper voor de zangeres en haar collega’s van Luv’, die net bezig waren met een comeback. ’Daar komen nu ook nog geldzorgen bij’, vertelt José aan Weekend.

De donkere wolken boven het leven van José Hoebee zijn nog lang niet weggetrokken. Sterker nog, de Luv’-ster raakte de laatste maanden, waarin zij haar hoofd en lichaam rust probeerde te geven, alleen nog maar dieper in de put. De 65-jarige zangeres maakte september vorig jaar wereldkundig dat ze niet langer door kon gaan met de optredens van de damesgroep. Het weggestopte verdriet en het grote gemis van haar overleden echtgenoot Will, die zeven jaar geleden zijn laatste adem uitblies, had gezorgd voor lichamelijke en psychische problemen, die resulteerden in een burn-out. ‘Het gaat nog steeds helemaal niet goed’, vertelt een terneergeslagen José aan Weekend.

Tic

‘Ik heb nog steeds last van allerlei lichamelijke problemen’, laat ze weten. ‘Tot nu toe is er echter geen arts die mijn probleem kent. Het is allemaal zo ingewikkeld. Ik moet maar gewoon geduld hebben, maar het duurt allemaal zo lang. Ik heb nu wéér andere medicijnen, en allerlei onderzoeken tussendoor gehad. Ook is mijn galblaas vier weken geleden verwijderd, omdat de scans uitwezen dat er poliepen op zaten. Ik ondervind vooral last van een bepaalde tic die ik heb sinds de dood van Will. Ik blijf op mijn lip bijten en zuigen, waardoor ik weinig kan eten. Mijn tanden gaan door de binnenkant van mijn lip heen, dus dat is vreselijk pijnlijk. Op hersenscans is niets gevonden, maar ik moet daar echt vanaf. Ik moet weer gewoon kunnen eten, niet alleen maar van die astronautendrankjes en heel zacht voedsel. Er móet gewoon een oplossing voor komen’, klinkt José wanhopig.

Geldzorgen

Eerder zorgde de comeback van Luv’ er voor dat José niet langer meer een uitkering hoefde aan te vragen, maar nu ze al maanden thuiszit en de dames van Luv’ besloten hebben er mee te stoppen, komt er ook geen geld meer binnen. ‘Ook dat moet opgelost worden, want ik heb geen inkomen op dit moment. Ik heb voor dit probleem nooit een verzekering afgesloten, want dat is gewoonweg niet te betalen. Die geldzorgen komen er nu ook nog eens bij, maar gelukkig word ik ook hierin door mijn omgeving ondersteund. Ik hoop écht dat het allemaal snel weer goedkomt.’

Ook interessant:

Monique Westenberg sneert naar ex-schoonmoeder Rachel Hazes

Had Marco Borsato meerdere affaires? Zoon Luca reageert op de geruchten

Kirsten Schilder openhartig over ruzies met Nick: ‘Iedereen kon alles horen’