Yolanthe Cabau

Opnieuw flinke tegenslag voor Yolanthe Cabau

Alweer een flinke tegenslag voor Yolanthe Cabau... Niet alleen haar huwelijk met Wesley Sneijder kwam in zwaar weer terecht, ook met de zakelijke activiteiten van Yolanthe blijkt het niet goed te gaan.

Het zit Yolanthe Cabau op dit moment niet mee. Lange tijd leek het leven de knappe vrouw van Wesley Sneijder toe te lachen. Maar nadat begin dit jaar al haar huwelijk met Wesley Sneijder in zwaar weer kwam, blijkt ze nu ook tegenslag te hebben op zakelijk gebied. Enige pech heeft Yolanthe Cabau wel gehad toen ze een deal maakte met V&D voor haar eigen YC Jewels. Anderhalf jaar daarna ging het warenhuis op de fles. Het gevolg was dat haar sieraden alleen nog op haar eigen website werden verkocht, maar inmiddels is er van YC Jewels geen spoor meer te bekennen. Daarmee is haar sieradenlijn een domper gebleken, zo valt op te maken uit de jaarcijfers die Yolanthe zelf deponeerde over 2018.

Het bedrijf waarmee ze haar sieraden verkoopt, YCVK Beheer, is noodlijdend. Het eigen vermogen is met de jaren steeds verder in het rood gezakt; inmiddels staat het bijna 230.000 euro in de min. Dat wijst op flinke verliezen en een negatief eigen vermogen betekent dat het bedrijf technisch failliet is. Afgelopen zomer kwam de ex-voetbalvrouw met ’n nieuwe troef. Ze richtte het kinderkledingmerk Bananas&Bananas op. Zus Rebecca bood Yolanthe de helpende hand. Haar vriend, de miljardair Marcel Boekhoorn, is eigenaar van HEMA  en Yolanthe ontwierp de kledinglijn speciaal voor dat warenhuis. Het is echter de vraag of de kledinglijn wel zo’n succes is. Veel van Yolanthe’s ontwerpen zijn inmiddels terug te vinden in de uitverkoopbakken, mogelijk omdat ze veel duurder zijn dan de reguliere collectie van HEMA.

Yolanthe bracht Bananas&Bananas onder in haar verlieslijdende bedrijf YC Europe, maar volgens de laatste cijfers staat dat bedrijf een dikke twee ton in het rood. Wetende dat ook het werkkapitaal bijna 60.000 euro in het rood staat, zijn dat op zijn zachtst gezegd signalen dat Yolanthe tot nu toe een weinig gelukkige hand van zakendoen heeft gehad. Weekend vroeg de manager van Yolanthe, Xenia Kasper, om een reactie aangaande Yolanthe’s noodlijdende bedrijven en de gevolgen van de scheiding, maar haar antwoord was kort en bondig: ‘Ik ga er niets over zeggen.’

Lees ook:

ZIEN: Shanice van de Sanden koopt eerste huis!

Krijgt Monique Westenberg een teken van boven?

Rachel Hazes openhartig over bekoelde band met Roxeanne

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen