Marga Bult

Marga Bult maakt bijzondere carrièreswitch: ‘Het was zo heftig en hectisch’

Marga Bult wil haar werk als verpleegkundige ook na de coronacrisis voortzetten. De zangeres, die haar werk als verpleegkundige eerder dit jaar weer oppakte, is van plan haar werkzaamheden permanent te combineren met haar zangcarrière.

De 64-jarige Bult werkte na een oproep in een zorghotel voor coronapatiënten in Noord-Brabant. Na bijscholing kon de zangeres, die jaren als verpleegkundige heeft gewerkt, aan de slag op de palliatieve afdeling. “Het was zo heftig en hectisch. Als er drie mensen overleden, was het soms ook zo dat er alweer drie nieuwe patiënten op de afdeling bij kwamen”, vertelt ze aan RTV Oost.

Met elkaar

De zangeres vond het fijn om te kunnen helpen. “Iedereen helpt elkaar. Of dat nou mentale ondersteuning was of het overnemen van diensten, iedereen zag de urgentie van deze crisis in. We moesten het met elkaar doen.”

Ruimte voor plezier

De werkdagen waren niet alleen maar zwaar. “Toen sommige patiënten ontdekten dat ik Marga Bult was, heb ik met ze gezongen. Er was ook ruimte voor plezier, hoe groot dat contrast ook was.”

Hoewel Bult vanwege de coronacrisis koos om terug te keren in de zorg, wil ze het werk blijven doen. “Ik ga mijn werk in de zorg permanent combineren met mijn zangcarrière, mocht dat ooit weer opstarten. Dat is toch een prachtige combinatie?”

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen