Maria Tailor

Gescheiden Maria Tailor verliest haar modewinkels

Ruim twee jaar geleden barstte de bom en besloten Maria Tailor en haar multimiljonair Jeroen van den Berg uit elkaar te gaan. Pas nu is de relatiebreuk afgewikkeld, met verstrekkende gevolgen. Het modemeisje moest Jeroen’s miljoenenpand verlaten én verloor haar modewinkels.

Ooit brak socialite Maria Tailor door met het tv-programma Modemeisjes Met Een Missie, waarin zij gevolgd werd terwijl ze een eigen modemerk uit de grond stampte. Dat lukte haar, maar vooral dankzij de financiële hulp van haar partner, de steenrijke autohandelaar Jeroen van den Berg. Toen ruim twee jaar geleden de bom in hun relatie barstte en de miljonair Maria van de ene op de andere dag verliet, betekende dat een hoop veranderingen voor de socialite. De twee waren niet getrouwd, waardoor ze geen recht had op partneralimentatie, alleen op een maandelijkse bijdrage voor hun kinderen Amelle en Jean. Het miljoenenpand in Amsterdam, waar Maria en Jeroen ooit samen zo gelukkig waren, moest zij verlaten en tot overmaat van ramp was haar modemerk bepaald niet winstgevend.

Sterker nog, haar bedrijf MTJ Group liet dieprode cijfers zien. Over 2018 leed het een verlies van maar liefst 1 miljoen euro. Het eigen vermogen stond voor maar liefst 3,8 miljoen euro in het rood, een zorgelijke situatie. Toch was het niet Maria die voor de verliezen opdraaide, want Jeroen is de enige aandeelhouder van het bedrijf. Hij financierde de peperdure hobby van zijn ex-vriendin en het was dan ook niet verwonderlijk dat hij na de breuk de geldkraan wilde dichtdraaien. Nu blijkt dat Maria in de nasleep van de breuk, die recent is afgewikkeld, haar winkels helemaal is kwijtgeraakt. De deuren zijn definitief gesloten. ‘De winkels stonden onder beheer van mijn ex’, vertelt ze. ‘Voor mij was het goed om ze niet mee te nemen, omdat ik financieel niet draagkrachtig genoeg ben om de winkels en panden vanaf nul te beheren.’

Maria heeft besloten om nu online verder te gaan. ‘Ik denk dat dat voor mij beter is. Zo heb ik veel minder personeel en loop ik financieel minder risico. Als je met orders van grote omvang werkt, moet je veel voorfinancieren, dat loopt in de miljoenen. En dat gedurende lange tijd. Nu hoeft dat niet meer’, vertelt ze. Op dit moment is de gelijknamige website leeg, met daarop alleen de aankondiging dat de nieuwe collectie er snel aankomt. ‘Mijn nieuwe collectie komt deze maand uit in eigen beheer’, zegt Maria. Ze is van plan het anders aan te pakken dan vroeger. ‘Ik ga in kortere periodes met meerdere collecties komen en inspelen op de trends van nu. Ik ben bekend van de jurkjes, de feestjurkjes en de vrouwelijke modellen en daar ga ik mee door’, besluit ze.

Ook interessant:

Caroline van Eeden heeft babynieuws!

André Hazes brengt ode aan zijn nieuwe liefde Bridget

Erica Meiland over breuk Caroline: ‘We zijn nooit vriendinnen geweest’