Edwin de Vries

Edwin de Vries slapend rijk door hitmusical!

Edwin de Vries kwam met veel genoegen naar de 2.779e voorstelling van Soldaat Van Oranje - De Musical. Na negen jaar werd daar de driemiljoenste bezoeker ontvangen. Prettig voor de man van Monique van de Ven, die het scenario schreef. Hij sprak namelijk ooit af per bezoeker betaald te krijgen, niet wetende dat het zo’n enorm succes zou gaan worden.

Als íemand geluk heeft gehad in zijn carrière is het wel Edwin de Vries. De echtgenoot van Monique van de Ven speelde sinds de jaren 80 in tal van films en tv-series, waaronder In De Vlaamsche Pot, M’n Dochter En Ik, Meiden Van De Wit en S1ngle, maar zijn goudmijn werd scenarioschrijven. Eerst was er de dramaserie Dokter Deen, die hij schreef met Simone Kome van Breugel naar de columns van de echte dokter Deen op Vlieland. Die publiceerde in de lokale krant, maar kreeg voor de tv-serie geen cent. De kip met de gouden eieren voor Edwin werd echter Soldaat van Oranje – De Musical. Hij schreef het scenario, gebaseerd op de gelijknamige autobiografie van verzetsstrijder Erik Hazelhoff Roelfzema en de film die Paul Verhoeven er van maakte.

Desondanks zal niemand zoveel aan het succes hebben verdiend als De Vries, die achteraf gezien een geniale zet deed door af te spreken dat hij per bezoeker zou worden betaald. De musical werd namelijk het grootste theatersucces ooit in ons land. De Vries heeft inmiddels een vermogen verdiend aan de musical. Als we de geruchten mogen geloven, gaat het om drie miljoen euro. Hij zou namelijk een euro per bezoeker toucheren. Edwin is de eerste om te erkennen dat dit scenario hem rijk gemaakt heeft. ‘Dit is mijn pensioen’, vertelt hij. ‘Hoeveel geld dat is, daar ga ik niet over praten, maar het is heel mooi dat mijn pensioen goed geregeld is. Ik liep warm voor het idee van een musical van Soldaat Van Oranje en durfde het risico te nemen om mij per voorstelling te laten betalen. Dat heb ik altijd gedaan, bij alles wat ik schreef. Dat heeft in dit geval goed uitgepakt, want het is natuurlijk een onvoorstelbaar succes geworden.’

Ook interessant:

Frits Spits na dood echtgenote: ‘Ik zeg nog steeds: Dag schat, ik ben er weer’

Birgit na scheiding weer dolgelukkig: ‘Het was liefde op het eerste gezicht’

Alfred van den Heuvel zat financieel aan de grond na scheiding

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen