Vijf vragen aan Edvard Niessing

Iedere week stelt Weekend vijf vragen aan een bekende Nederlander die niemand durft te stellen. Deze week is het de beurt aan Edvard Niessing...

Hoeveel verdien je?

“Iets boven modaal. Van tv-persoonlijkheden wordt altijd vermoed dat ze tonnen per jaar verdienen, maar ik doe dagelijks bij Max slechts een paar minuutjes nieuws, en af en toe voorzitterschappen in het land. Dat betaalt erg leuk, maar op jaarbasis zit ik toch zo rond modaal.”

Heb je wel eens iets gestolen?

“Ja, ik heb wel eens een of twee doosjes sigaartjes gepikt bij de supermarkt, en toen ik jong was, pakte ik van mijn moeder wel eens een dubbeltje om met de tram een ritje te maken, want dat vond ik erg leuk.”

Heb je wel eens drugs gebruikt?

“Nee, nooit, en dat kan ik met de hand op mijn hart zeggen, want ik ben er veel te bang voor. Ik hou van een borreltje, van een wijntje, maar ik zie om me heen wat drugs kunnen doen met mensen en daar is veel ellende van gekomen.”

Heb je wel eens ruzie met je partner?

“Ja, dat is heel gezond denk ik. Er is wel eens irritatie over en weer, we zijn tenslotte toch twee verschillende naturen, dus er is wel eens een meningsverschil. Maar knallende ruzies en met borden gooien heb ik nooit meegemaakt.”

Heb jij je partner ooit bedrogen of ben jij zelf bedrogen?

“Dat laatste weet ik niet, maar ik heb mijn partner nooit bedrogen. In mijn vrijgezellentijd, ook na mijn scheidingen, heb ik genoten van de geneugten des levens, maar met overspel zou ik niet kunnen leven.”